fbpx

Target Blu Eye 2

Target Blu Eye 2 laten inbouwen?

Wij zijn gespecialiseerd in het inbouwen van de Target Bly Eye. De Target Blu Eye kent vele voordelen. Vraag naar de mogelijkheden! 

Target Blu Eye 2

De hulpdienst detector van Europa! Wij zijn een gespecialiseerd inbouw bedrijf en tevens dealer van Target Blu Eye. Met ruime ervaring met het inbouwen van deze geavanceerde apparatuur. 

Herken vanaf 1,5 kilometer opvallende en onopvallende politie auto’s. Met of zonder zwaailamp en sirene. De Target Blu Eye scant de frequentie van het TETRA netwerk. Op dit protocol werken alle portofoons van de brandweer, ambulance en politie. De Target Blu Eye is een uniek en wereldwijd gepatenteerd verkeersveiligheidssysteem dat je op tijd waarschuwt voor naderende hulpdiensten (bijvoorbeeld een politieauto), ook als de hulpdienst geen zwaailicht en/of sirene voert. 

Hoe werkt de Target Blu Eye?

In bijna heel Europa maken de hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) gebruik van een digitaal communicatiesysteem. In Nederland is dit systeem bekend onder de naam C2000. Wanneer de C2000 apparatuur in een hulpdienstvoertuig is aangemeld in het netwerk, wordt er om de paar seconden een synchronisatie-signaal verstuurd. Dit signaal wordt door Blu Eye ontvangen en omgezet in een akoestische en visuele waarschuwing op het informatiedisplay in je auto of op de motor. De afstand waarop Target Blu Eye een hulpdienst signaleert varieert van enkele honderden meters tot ongeveer één kilometer. 

 

Target Blu Eye installeren?

Wil je de Target Blue Eye laten installeren? Dan ben je bij Dynoforce aan het juiste adres. 

Target Blu Eye is legaal!

Het TETRA netwerk is volledig versleuteld. Mee luisteren met hulpdiensten kan dus niet. Target Blu Eye is een 100% legaal product in Nederland. 

Display in de spiegel

Bij Dynoforce ® kunt u terecht voor het inbouwen van het display in de binnenspiegel.

Modificatie sharkfin

Bij Dynoforce ® kunt u terecht voor het modificeren van de sharkfin. Dit zorgt voor een beter bereik.

Custom made inbouw

Bij Dynoforce ® kunt u terecht voor het custom made inbouwen van een Target Blu Eye volledig naar wens van de eigenaar.

De Target Blu Eye 2 set is het ideale waarschuwingssysteem voor hulpdienst voertuigen in uw omgeving. Stel je voor; je rijdt op een rijstrook op weg naar de afslag of u rijdt op een spitsstrook en u luistert naar de radio en vanuit het niets nadert er met hoge snelheid een hulpdienst auto… u zult schrikken en snel proberen om uw auto zo te manouvreren dat de hulpdienst er langs kan om zijn weg te vervolgen. Dan was het wel handig geweest als u ver van te voren al werd gewaarschuwd door het Target Blu Eye 2 systeem.

Kortom: Met een Target Blu Eye 2 vergroot je je eigen veiligheid, de veiligheid van andere bestuurders en de veiligheid van de hulpdiensten.

Waarom een Target Blu Eye 2 set kopen?

 • Verkeersveiligheidssysteem om naderende voertuigen van hulpdiensten te detecteren.
 • Target Blu Eye 2 ontvangt 800 kanalen. Dit geldt ook voor de hoge Tetra/C2000 kanalen, deze zijn recentelijk in gebruik genomen door de EU.
 • Target Blu Eye 2 is een uniek en wereldwijd gepatenteerd verkeersveiligheidssysteem dat u vooraf waarschuwt voor naderende hulpdiensten. Ook als zo’n voertuig zijn sirene en zwaailichten niet gebruikt.
 • Gelijktijdige detectie van 3 verschillende hulpverleningsvoertuigen.
 • 2,4 inch LCD-display voor montage in of op het dashboard.
 • Het display toont maximaal 3 verschillende hulpverleningsvoertuigen met aparte signaalsterktes.
 • Bevat de geheime Track VCD dipoolantenne.
 • Mogelijkheid om LaserTrack te integreren.

LET OP! De Target Blu Eye 2 set is NIET geschikt om als waarschuwingssysteem te functioneren bij te hard rijden, maar het systeem kan wel helpen om je snelheid te verlagen als je per ongeluk te hard rijdt.

Kun je de Target Blu Eye 2 gebruiken in het buitenland?
Het Tetra-netwerk voor hulpdiensten wordt ook gebruikt in de omliggende landen, zoals België, Kroatië, Duitsland (landelijk in 2014), Oostenrijk, Groot-Brittannië, Scandinavië, Slovenië, Spanje, Portugal, Hongarije en Italië.

Tetra technologie op de Target Blu Eye 2 

 • BE: In België heet het systeem ASTRID en Blu Eye functioneert heel goed in België.
 • ES: In Spanje functioneert Blu Eyes in en rond Barcelona en het noorden van Spanje. Guardia Civil gebruikt het oude TetraPol-systeem en wordt niet gedetecteerd door Blu Eye.
 • NL: In Nederland heet het systeem C2000
 • VK: In het VK heet het systeem AIRWAVE.
 • FRANKRIJK: Franse autoriteiten gebruiken een oud TetraPol-netwerk. Blu Eye werkt niet op TetraPol omdat er slechts één synchronisatiepuls per minuut is.

Akoestische waarschuwingen Target Blu Eye 2
Het communicatiesysteem dat door de hulpdiensten in uw land wordt gebruikt, genereert vier soorten communicatiepatronen.
Target Blu Eye herkent alle vier de patronen en produceert vier verschillende akoestische signalen.
Alle signalen duiden op de aanwezigheid van een hulpdienst bij u in de buurt.
Lees de gebruikershandleiding voor meer gedetailleerde informatie.

Visuele waarschuwingen Target Blu Eye 2
Naast akoestische waarschuwingen genereert Target Blu Eye ook visuele waarschuwingen door middel van de signaalsterktemeter op het controledisplay.
Als een hulpverleningsvoertuig u nadert, ongeacht uit welke richting, geeft de signaalsterktemeter u een geschatte afstand tussen u en het hulpverleningsvoertuig.
Ga voor meer gedetailleerde informatie naar de gebruikershandleiding.

Gevoeligheidsmodus op de Target Blu Eye 2
Er kunnen twee gevoeligheidsmodi worden geselecteerd op het Target Blu Eye-bedieningsdisplay:

 1. Snelweg modus: in deze modus biedt Target Blu Eye de hoogste gevoeligheid, waardoor het systeem hulpdiensten op grote afstand kan herkennen.
 2. Stads modus: in deze modus biedt Target Blu Eye een lagere gevoeligheid. Deze modus wordt aanbevolen voor gebruik in steden of dorpen

Het bereik van de Target Blu Eye 2

 • Het detectiebereik van Target Blu Eye 2 varieert van honderden meters tot ongeveer een kilometer. Het bereik is afhankelijk van de geselecteerde gevoeligheidsmodus en de omgeving.

Door deze zeer geavanceerde technologie is Target Blu Eye in staat om u vooraf te waarschuwen voor naderende hulpdiensten zoals:

 • Politiewagens (gemarkeerde en ongemarkeerde auto’s)
 • Politiemotoren
 • Ambulances
 • Brandweerwagens

Wat zijn de voordelen van een Target Blu Eye 2?

 • Waarschuwt voor naderende hulpdiensten zoals gemarkeerde en ongemarkeerde politieauto’s, ambulances en brandweerwagens.
 • Voorkomt onvoorspelbare en gevaarlijke manoeuvres.
 • Verhoogt uw eigen veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers.
 • Voorkomt materiële schade & persoonlijk letsel.
 • Geeft aan of een hulpverleningsvoertuig u nadert of van u af rijdt.
 • Verhoogt een ontspannen manier van rijden.
 • Compact formaat en eenvoudig te installeren.
 • Twee jaar garantie.
 • Assisteren van hulpdiensten.
 • Wordt niet verrast door hulpdienst of nooddienst voertuigen in uw omgeving
 • U krijgt een real-time waarschuwing van naderende hulpdienst voertuigen
 • Target Blu Eye 2 heeft oog voor veiligheid.

Is het legaal om een Target Blu Eye 2 in Europa te gebruiken?
Jazeker! Het gebruik van Target Blu Eye 2 is legaal aangezien het systeem de bestuurder alleen informeert of er een hulpdienst in de buurt is. Bovendien maakt Target Blu Eye 2 geen enkel verschil tussen politievoertuigen, ambulances of brandweerwagens. U wordt gewaarschuwd voor alle soorten hulpverleningsvoertuigen. We willen benadrukken dat Target Blu Eye de radioberichten die door het TETRA-netwerk worden uitgezonden niet kan decoderen.