Chiptuning Dronten

Chiptuning Dronten

Uw auto laten chiptunen in Dronten? Bij Dynoforce bent u aan het juiste adres! Wij bevinden ons op 15 min afstand van Dronten. Vanuit Dronten de brug over en u rijdt zo naar ons toe!

Chiptuning in het kort

Dynoforce ® beschikt over geavanceerde apparatuur waarmee wij de software van de ECU kunnen aanpassen. Zodoende wordt het ook wel chiptuning genoemd. Door de aanpassingen in de software, kunnen wij de motor anders afstellen. Denk hierbij aan het aanpassen van het vermogen, de snelheidsbegrenzer uitschakelen, brandstofregeling en aanpassen van parameters in de ECU.

Vier stappen tijdens chiptuning

  1. Voordat er begonnen kan worden aan de optimalisatie dient eerst de software uit het hart van de auto, het ECU, gehaald ofwel uitgelezen te worden. Het uitlezen van motormanagement software kan op de volgende verschillende manieren; OBD-chiptuning, BDM-chiptuning, Bootmode-chiptuning en de ‘ouderwetse’ Eprom-chiptuning.
  2. Van de uitgelezen software wordt altijd eerst een kopie gemaakt. Deze originele instellingen dienen voor Dynoforce als back-up, zodat deze voor welke reden dan ook altijd geraadpleegd kunnen worden. Na het maken van de backup kan er worden begonnen met het afstemmen van de software. Gedurende deze aanpassingen worden de software-parameters afkomstig uit de ECU, Electronic Control Unit, beter op elkaar afgestemd. Dankzij deze meer ideale afstemming wordt de auto pittiger, krachtiger, soupeler en in veel gevallen; zuiniger! Deze afstemming valt binnen de door autofabrikanten vastgestelde veiligheidsmarges. Hierdoor bent u bij Dynoforce altijd verzekerd van een veilige en duurzame chiptuning. De beste en meest veilig mogelijke prestaties worden dan ook behaald door software direct in hart van het motormanagement aan te passen.
  3. Nadat de afstemming van de software kan deze weer terug in de ECU geplaatst worden. Het ‘inlezen’ van de software gebeurt op dezelfde wijze als waarop de software is uitgelezen. De verschillende methoden om software uit een ECU te lezen vindt u onder punt 2. Nadat het inlezen van de aangepaste software beschikt de auto direct over de nieuwe waarden en betere prestaties.
  4. Nadat de software geladen is vindt er een uitgebreide testrit plaats, waarbij weer naar verschillende parameters wordt gekeken. Denk hierbij aan een stukje maximale motorbelasting ter controle van werking lambda sonde, mengsel onder vollast, turbodruk, gemeten luchtmassa. Deze tuningssessie duurt ongeveer 2 uur.

Chiptuning dichtbij Dronten

Meer weten over de mogelijkheden voor uw auto? Wij komen graag met u in contact en vertellen u graag meer over Chiptuning. U kunt ons bereiken op: 0525-796515 of stuur een mail naar: info@dynoforce.nl

Zie ook